Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetsidé


Arentorp Helås Fotbollsklubb är en ideell förening som bedriver fotbollsidrott med träning och tävlingsmoment för alla åldrar. I föreningen skall alla, oavsett om man är aktiv, ledare, förälder/målsman, anställd, funktionär eller stödmedlem, ges möjlighet till social och idrottslig utveckling.

Mångas engagemang, roliga och berikande aktiviteter på och utanför fotbollsplanen skall premieras. Vi betonar alla människors lika värde. Föreningen skall verka för en god kamratskap och en stark klubbkänsla.

Från föreningens stadgar:
Vi vill på alla nivåer bedriva vår idrott så att den utvecklar människor positivt såväl fysiskt som psykiskt som socialt och kulturellt.

Därför vill vi utforma vår idrott så att:

  • Den i alla led ständigt utvecklas och förbättras till form och innehåll.
  • Alla som vill, oavsett ras, religion, ålder, kön, nationalitet, sexuell läggning, fysiska och psykiska förutsättningar, får vara med i föreningsdriven verksamhet.
  • Den ger upplevelser och skapar kontakt mellan människor ur olika samhällsgrupperingar.
  • De som deltar får vara med och bestämma om och ta ansvar för sin verksamhet.
  • Den ger alla som deltar en kamratlig och trygg social gemenskap.

Arentorp Helås FK disponerar idag över två anläggningar. Almesåsen i Ryda samt Kedumsvallen i Arentorp.

På Almesåsen finns två gräsplaner samt en grusplan godkända för matchspel. Här finns också klubbstuga med tillhörande garage. Omklädningsrum med dusch och bastu, som vi delar med Ryda Skidklubb, finns i källaren av Ryda Bygdegård. I skogen vid Almesåsen finns det fina löparspår (2,5 km, 5 km och 10 km) samt elljusspår (1,7 km och 2,5 km).

Två gräsplaner godkända för matchspel finns även på Kedumsvallen. Här finns också en mindre gräsplan utmärkt för träning. Omklädning, dusch och bastu finns i bottenvåningen av klubbhuset. 

AHFK äger och driver Almesåsens Festplats där vi varje sommar har festkvällar som hjälper föreningen att få ekonomiska medel till fotbollsutövandet.

Uppdaterad: 29 MAJ 2014 11:31

 

Postadress:
Arentorp Helås FK - Fotboll
Korsmaden
53494 Vara

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link