Hoppa till sidans innehåll

Ungdomspolicy


Ungdomssektionen.
Arentorp Helås FK filosofi är att ungdomsfotboll skall bedrivas som social verksamhet. Vilket innebär att alla som vill skall få spela fotboll. Det är också viktigt, att ledare i samarbete med föräldrar kombinerar fotbollen med alternativa aktiviteter. Detta för att skapa bästa möjliga sammanhållning. Målet är att fostra ungdomarna till goda kamrater och förebilder såväl på som utanför arenan liksom i skolan, vilket innefattar att ta avstånd ifrån vandalism och mobbning samt missbruk av alkohol, tobak och andra droger.

Barn i Arentorp Helås FK skall ha roligt!

Dessutom skall ledare och föräldrar föregå med gott exempel och ej klaga på domare eller motståndare, samt verka för att ungdomarna i AHFK uppträder korrekt på och utanför planen både mot domare och spelare, samt accepterar dem som de är.

Mellan tre och sex år är det endast lek utan några som helst krav på antal träningar eller dylikt. Alla får vara med på sina egna villkor och möjligheter.

Mellan sju och nio år spelas det matcher i så kallade poolspel där man spelar två matcher samma dag, ca en gång i månaden. Fortfarande är det bara på lek och alla får vara med och spela, men man måste givetvis delta vid träningarna, för att få vara med under matcherna.

Mellan tio och tolv år är det 7-mannafotboll med seriespel som gäller, det vill säga matcher i stort sett varje vecka. Då ställs lite högre krav, man måste träna regelbundet och målmedvetet och alla som gör det får vara med och spela.

Från tretton år är det 11-mannafoboll med seriespel som gäller. Ribban höjs ytterligare ett snäpp och man skall aktivt bidra med en positiv inställning gentemot kamrater och ledare. Alla som tränar skall beredas plats i laget.

Alla spelare som uppfyller gruppens träningsvillkor samt sina skyldigheter mot föreningen skall få vara med och spela i det lag som är mest lämpligt för individen.

Varje lag äger rätten att deltaga i tre lokala fotbollscuper per år som föreningen bekostar. Vid ytterligare cuper alternativt cuper med övernattning får denna bekostas av spelarna/laget. Distriktsmästerskapsturnering/match och dess anmälningsavgift bekostas av föreningen. Vid eventuell distriktsmästerskapsuttagning/läger till ”Västgötalaget” betalar föreningen halva träningskostnaden.

Alla som representerar Arentorp Helås FK skall uppträda sportsligt och visa respekt mot alla. AHFK tar också avstånd ifrån all form av mobbning, vandalisering, stöld och droger. Dopning är förbjudet i enlighet med Riksidrottsförbundets dopningsregler. Vid förekomst av dessa förseelser har föreningen rätt att vidta de sanktioner som föreningen innehar exempelvis avstängning.

Alla aktiva inom Arentorp Helås FK samt i förekommande fall även föräldrar/målsmän förbinder sig att hjälpa till att utföra föreningens åtagande som möjliggör föreningens verksamhet. Våra huvudsakliga åtaganden består av funktionärsarbete i Sparbankshallen, hönsplockning, gräsläggning, försäljning av diverse produkter samt vår egen festverksamhet på Almesåsens festplats. Medlemmarna i Arentorp Helås FK har inget obligatoriskt krav att sälja bingolotter men vi förmedlar bingolotto-prenumerationer.

Det är viktigt att vi samlar och fångar alla goda krafter som kan hjälpa till i arbetet med föreningen verksamhet. Alla aktiva, ledare, föräldrar, anställda och medlemmar måste vara behjälpliga med en mängd funktionärsarbeten för att det skall vara möjligt att bedriva denna verksamhet. Att detta dokument accepteras och efterlevs av alla aktiva, ledare, föräldrar/målsmän, anställda och medlemmar är en förutsättning för all verksamhet som bedrivs inom Arentorp Helås FK.

Uppdaterad: 30 APR 2010 07:20

 

Postadress:
Arentorp Helås FK - Fotboll
Korsmaden
53494 Vara

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link