Hoppa till sidans innehåll

Spelarlicens


Licens.
Enligt Svenska Fotbollsförbundets tävlingsbestämmelser måste alla spelare ha licens från och med det år man fyller 15 år för att få spela tävlingsmatcher. Spelaren får bara spela matcher i den föreningen som spelaren har licens för. Spelare som har betalt medlems- och träningsavgift är licensförsäkrade i en lagförsäkring i Folksam. Försäkringen gäller vid skador som inträffar under träning, match och under resor till och från fotbollsplanen. Alla amatörspelare har möjligheten att själv välja i vilken förening man skall licensieras/registreras i första gången. Detta hanteras genom att fylla i blanketten ”INTYG OM LICENSIERING” som finns att hämta på http://www.vastgotafotboll.org

Frimånad fotboll.
Frimånaden för amatörer omfattar tiden från och med den 15:e november till och med den 15:e december. Under denna period kan man fritt byta klubb utan att moderföreningen kan motsätta sig detta.

Frimånad futsal.
Frimånaden för amatörer omfattar tiden från och med den 1:e augusti till och med den 31:e augusti. Under denna period kan man fritt byta klubb utan att moderföreningen kan motsätta sig detta.

Från och med 2007 är det skillnad på fotboll och futsal som är inomhusfotboll med speciella anordnade tävlingar med futsalsregler. Det arrangeras dock inomhusturneringar med fotbollsregler och då gäller den vanliga fotbollslicensen. En spelare kan vara registrerad för en klubb med fotbollslicens och med en annan klubb med futsalslicens.

Uppdaterad: 29 JAN 2010 13:06

 

Postadress:
Arentorp Helås FK - Fotboll
Korsmaden
53494 Vara

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link